Vrijwilligers

De Meppeler hengelaars vereniging is op zoek naar jou!


Als MHv zijn wij op verschillende fronten actief waarbij we niet zonder vrijwilligers kunnen. Voor de volgende activiteiten zijn we op hen aangewezen:
1.Jeugdvislessen.
2.Maaiwerkzaamheden.
3.Waterschapschouw.
4.Snoeiwerkzaamheden.

Ad. 1. Onze vismeester geeft vislessen aan de leerlingen op de basisscholen. Na de lessen gaan de leerlingen ’s middags naar het water om hun kennis in de praktijk te brengen. Daarbij kan deze vismeester wel een aantal extra handen gebruiken die de kinderen helpen aas aan en vis van de haak te doen. Deze activiteiten vinden overdag plaats tijdens de schooluren in de zomerperiode. Tot nu toe vaak in het Wilhelminapark.

Ad. 2. De vereniging beschikt over een bosmaaier en een zitmaaier waarmee visstekken kunnen worden onderhouden. Deze werkzaamheden vinden zomers en in de nazomer plaats. Dag en tijdstip worden door de vrijwilliger(s) zelf bepaald in overleg met de heer J. Sok, die het beheer over dit materiaal heeft.

Ad. 3. De waterschapschouw vindt 3 keer per jaar plaats in de wijk de Oosterboer en op industrieterrein Blankenstein. Meestal in mei, juli en eind september. In mei is het vaak 1 dag. In juli en september wordt er een week gewerkt. Tijdens deze acties die door de week tussen 07:00 en 16:00 plaats vinden wordt er door de vrijwilligers vis teruggezet die bij het maaien van de waterplanten op de wal terecht komt. Het waterschap benadert de coördinator van onze vereniging over de exacte data en tijdstip. De coördinator neemt contact op met de vrijwilligers en probeert een bezetting voor de verschillende actiedagen te regelen.

Ad. 4. In de winterperiode worden er snoeiwerkzaamheden verricht. Standaard wordt er onderhoud snoeiwerk verricht maar soms moet er meer gebeuren. Deze werkzaamheden vinden plaats in overleg met de gemeente. De zaterdag is hier een geschikte dag voor gebleken. In overleg met de vrijwilligers wordt er een dag gepland.

Vul onderstaande gegevens in om je aan te melden als vrijwilliger!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.
Foutmelding 
 
Naam
Email
Opmerking